STV
კულინარია

თაფლის სადღესასწაულო ორცხობილა

სიმინდის ფქვილი, წაბლის ფქვილი, თაფლი, კვერცხის გული, მარილი და გამდნარი კარაქი მოათავსეთ თასში და მოზილეთ ცომი მიღებული ცომის მასა დაანაწილეთ 30 გრამიან ბურთულებად, შემდეგ ხელისგულით მსუბუქად დააბრტყელეთ და შეწვით ადუღებულ ზეთში, სანამ არ შეყავისფრდება, გასაციებლად დაალაგეთ ლითონის ცხაურაზე. შემწვარი ორცხობილები უმჯობესია ცივად მიირთვათ.

ინგრედიენტები:

  • 250 გრამი სიმინდის ფქვილი
  • 250 გრამი წაბლის ფქვილი
  • 300 გრამი თაფლი2 ცალი კვერცხის გული
  • 20 გრამი კარაქი (გამდნარი)2 გრამი მარილი
  • 2 გრამი მარილი
  • მზესუმზირის ზეთი შესაწვავად და ცომის დასაფარად საკმარისი
ამავე თემაზე:

მომზადებულია „კოლხური ტაბლა“ მიხედვით

მსგავსი სიახლეები

ქონიანი მჭადი

რედაქტორი

ნამდვილი სვანური კუბდარი

რედაქტორი

ლობიოს სუპი – მეგრული კერძი

რედაქტორი