სიმინდის ფქვილი, წაბლის ფქვილი, თაფლი, კვერცხის გული, მარილი და გამდნარი კარაქი მოათავსეთ თასში და მოზილეთ ცომი მიღებული ცომის მასა დაანაწილეთ 30 გრამიან ბურთულებად, შემდეგ ხელისგულით მსუბუქად დააბრტყელეთ და შეწვით ადუღებულ ზეთში, სანამ არ შეყავისფრდება, გასაციებლად დაალაგეთ ლითონის ცხაურაზე. შემწვარი ორცხობილები უმჯობესია ცივად მიირთვათ.
ინგრედიენტები:
- 250 გრამი სიმინდის ფქვილი
- 250 გრამი წაბლის ფქვილი
- 300 გრამი თაფლი2 ცალი კვერცხის გული
- 20 გრამი კარაქი (გამდნარი)2 გრამი მარილი
- 2 გრამი მარილი
- მზესუმზირის ზეთი შესაწვავად და ცომის დასაფარად საკმარისი
ამავე თემაზე:
- ქონიანი მჭადი
- ლობიოს სუპი – მეგრული კერძი
- გებჟალიას მომზადების წესი და კავშირი მზესთან
- ქუმუ / აფხაზური ვერსია
- მეგრული ძირძი – მივიწყებული რეცეპტი
მომზადებულია „კოლხური ტაბლა“ მიხედვით
