გთავაზობთ დესერტ ქუმის აფხაზურ ვერსიას.
მომზადების წესი:
სქელძირიან ქვაბში გაადნეთ კარაქი და თანდათან დაამატეთ ფქვილი ურიეთ განუწყვეტლივ ხის კოვზით. მიიღებთ მსუბუქად ფხიერ მასას შუშეთ იქამდე სანამ მასა არ შეყავისფრდება.
წყალში გახსენით თაფლი და წამოადუღეთ. მიღებული სიროფი დაამატეთ კარაქისა და ფქვილისგან მომზადებულ მასას, კარგად ამოზილეთ და მოშუშეთ დაბალ ცეცხლზე ერთგვაროვანი მასის მიღების შემდეგ გადაიტანეთ ღრმა ფიალაზე და კარგად გააცივეთ. გაციების შემდეგ დაჭერით სასურველი ზომის ნაჭრებად და დაალაგეთ თეფშზე ან ლანგარზე.
ინგრედიენტები:
- 200 გ კარაქი
- 400 გ ფქვილი (უმაღლესი ხარისხი)
- 250 გ თაფლი
- 650 მლ წყალი
მომზადებულია „კოლხური ტაბლა“ მიხედვით